Vipassana

Címkék: venezuela meditáció caracas vipassana

2010.09.09. 00:58

2010. szeptember 5.

Meditációs elvonulásról jöttünk meg Elluz-szal tegnap. 10 napot csöndben és kvázi magányban tölt az ember és közben rengeteget meditál szigorúan az utasítások szerint. Sokan ismeritek, ez a vipassana elvonulás. Mi most résztvettünk egyen (én mint konyhai önkéntes, Elluz pedig meditálva), utána pedig pár nap szünettel még egyen. Ez az utóbbi egy kicsit másmilyen elvonulás volt. Az előzőnek egy második lépcsőfoka. A Mahasatipatthana Sutta-val való meditáció. Ez csak nyolc nap, de mivel csak régi meditálók vannak jelen, ezért mindig sokkal elmélyülősebb. Bevezetnek minket a filozófiába kicsit mélyebben. Jobban mint egy "sima" 10 napos elvonuláson. És valóban nekem segített megint csiszolni kicsit a meditációs technikán. Ahogy szokott lenni: amikor ott voltam alig vártam már, hogy vége legyen, amint vége lett, már szívesen folytattam volna egy méghosszabb elvonulással. :)

Itt vannak képek a vidéki központról:

A hegyek között van, nem messze Caracastól. Csodálatos természeti környezet, és szépen rendben tartott kert. Most van az esős évszak. Minden nap esett az eső valamikor, és sokszor voltunk felhőben.

A női ebédlőből felnézve látszanak a szállásépületek, és bal oldalon a meditációs terem teteje.

Ilyen a kilátás a férfi ebédlőből.

A meditációs terem férfi bejárata.

A meditációs terem belülről.

Halastó.

És itt van néhány kép a caracasi Tudományok Múzeumáról, ahol a heti meditációinkat tartjuk. A múzeum egyik folyosóján vagyunk, még csak ketten.

A bejegyzés trackback címe:

https://camburpinton.blog.hu/api/trackback/id/tr802281891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása