2011. június 24.

Már 7 napja tart a Rodeo II. nevű börtönben a fegyveres összecsapás. Nem lehet tudni, hogy már hány ember halt meg, de azt lehet tudni, hogy a börtön népességégől, ami kb 3000 ember már kimenekítettek kb 2500-at.

Történt az, hogy (azt hiszem az új) igazgató demilitarizálni akarta a börtönt, de nem számolt azzal, hogy a maffiák annyira erősen jelen vannak a falakon belül, hogy fegyveres ellenállásba fog ütközni. A börtönben "Pran"-nak nevezett nehzéfiúk uralkodnak. Milliomosok, ők döntenek élet és halál fölött. Még a katonaság (aki a börtönt őrzi) sem léphetett be a börtön bizonyos részeire az engedélyük nélkül. Minden épületnek volt egy Pran-ja. Mostanra kettő maradt életben. Az ellenállás erejéről annyit kell elmondani, hogy amikor egy páncélozott csapatszállítóval bementek, az ellenállók kilőtték páncéltörő rakétával!!! Azt tudni kell, hogy az ország összes börtönének a kapacitása 15 000 fő, és jelenleg 49 000 a börtönök létszáma!

Nem egészen világos, de úgy tűnik a Pranok egymás ellen is háborúskodnak, és a harc átterjedt a börtönön kívülre is. A börtönhöz közel található Petare, a város legnagyobb barrio-ja (nyomornegyede), ahol szintén lövöldözéseket jelentettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://camburpinton.blog.hu/api/trackback/id/tr743007338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása