Proletár Tőkefelhalomzás I.

2011.02.25. 18:19

2011. február 25.

Az első részben Elluz iskolájáról lesz szó.

1 éve fejezték be az intézmény felújítását. (Van benne ovi, általános iskola és gimnázium. Állami intézmény.) A sztori kiábrándító. Kb két évig csinálták, de még most sincs készen teljesen. Közben a tanárok és a diákok másik iskolák épületében kaptak helyet. A frissen felújított épületen már most majdnem minden sarkon súlyos beázás nyomokat látni. A kivitelező cég többször, de még a tervezőcég is változott ezalatt az idő alatt. Az iskola nagyon jól felszerelt volt azelőtt. Kísérleti intézményként volt benne fotólabor, rajz és szobrász műhely kerámia égető kazánnal, asztalos műhely, konyha-"műhely" és még nem tudom hány tanterem különleges felszereléssel. Ezek a felújítás során mind eltűntek. Az egyetlen kivétel a számítástechnika terem, ahol zsírúj számítógépek, szerver, projektor, légkondi voltak. (Ezeket egy évvel azelőtt adományozta az iskolának a kormány. Személyesen Chávez adta át. A számítástechnika tanárnőknek volt a kezdeményezése, és az egész szervezőmunkát ők csinálták, ami az ország bürokratikus őrülete miatt szintén vagy két évet vett igénybe.) A számítógépeket az iskola igazgatónője intézte, hogy elvigyék a felújítás idejére egy másik helyre, de azt senki nem tudta, hogy hova. Miután befejeződött a felújítás visszahoztak bizonyos gépeket, de egyáltalán nem azokat, amiket anno elvittek. Régiek, és nincs velük semmi a fentebb felsorolt extrák küzöl. Az újonnan visszahozott gépeknek leltári száma sincs, ami pedig a régieknek volt. Maguk a számtechntanárok csinálták, hiszen az ő felelősségük gépek. Az igazgatónő nem akar tudni a dologról.

Egy hónappal ezelőtt érdekes dolog történt. Egy reggel a számítástechnika termet üresen találták. Betörésnek semmi nyoma. Kulcscsal mentek be az összes ajtón és utána be is zárták őket. Az igazgatónő nem hagyta, hogy a számítástechnika tanárok beszéljenek a kijövő rendőrökkel. Majd Ő elintéz mindent. Más tanárok szerint a többi teremből, tanáriból is rendszeresen tűnnek el értékesebb dolgok, de betörésnek soha nincs nyoma. Most a számítástechnikát papíron tanítják a tanulóknak.

Tegnap új remény csillant föl az ügyben. Az egyik végzős gimis bevitt egy pisztolyt a suliba elkérkedni vele a haverok előtt. Miközben "játszottak" a fegyverrel az kétszer (!) is elsült, és két tanulót megsebesített. Rendőrök vitték el azt, aki a pisztolyt behozta, aki folyamatosan sírt a történtek miatt. Ma egy össztanári meetinget tartanak az iskolában, és Elluz szerint leszedik a keresztvizet az igazgatónőről.

Az igazgatónő 5 éve van itt. Nem is lehetne igazgató (ezért csak címzetes), de a minisztériumban lévő "jó kapcsolatai" révén kinevezték ide. Az előző vezetés alatt soha nem történtek lopások. Valamint a közbiztonság is jobb volt az intézmény falain belül. Itt az teljesen hétköznapi, hogy még gyerekek is fegyvert visznek be. A maffiák benn vannak az iskola falain belül. Gyerekeket rabolnak el az osztálytársak közreműködésével, és az is gyakori, hogy tanárokat fenyegetnek meg a diákok maguk. Az előző igazgató egyszerűen behívta a nemzeti gárdát, és az iskolában úgy folyt a tanítás, hogy közben minden terem ajtajában egy katona strázsált! Így viszont semmilyen gond nem volt a fegyelemmel. A diákok mint a kisangyalok tették azt, amit a tanár mondott nekik. :) A belépésnél meg motozás volt. Az új igazgatónő alatt ez mind megszűnt, és most már több tanár is táppénzen van, mert sokszor félnek bemenni tanítani. Az igazgatónő ellen persze semmilyen bejelntés nem használt a felsőbb kapcsolatai miatt. Úgyhogy lehet, hogy általános sztrájk lesz a vége.

Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://camburpinton.blog.hu/api/trackback/id/tr72690436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gagarin78 2011.02.28. 13:14:02

Nekem valahogy a csinibaba film jut eszembe amikor a kedves munkás elvtársak a kabátjuk alatt vagy a táskájukban vitték "ki" az adott gyár szerszámait.
Talán itt még nem tart Mo. de még tarthat itt is.
süti beállítások módosítása