Las Torres

Címkék: venezuela caracas las torres

2010.06.29. 17:30

2010. június 27.

A környék, ahol lakunk Pro Patria (A Hazáért) városrészben, Las Torres (A Tornyok) környéken van. Miért hívják ezt a környéket így? Azért, mert ezen a hegygerincen megy föl egy magasfeszültségű vezeték a hegyek közé. A házak a vezeték tartó acélszerkezetű tornyok köré épültek. Ezek miatt az oszlopok miatt nevezik a környéket Las Torres-nek. Itt tettenérhető a földrajzinév-adás kortárs példája. 100 év múlva, amikor már sehol nem lesznek itt ezek a tornyok, már senki nem fogja tudni, hogy miért lett a környéknek ez a neve.

De tulajdonképpen az ország nevét is hasonló módon adták. Amikor a spanyolok a Maracaibo-i öbölhöz értek, és ott indián településeket találtak a cölöpökön vízre épülve, azt mondták: "Ez olyan mint egy kis Velence". Így lett: Venezuela. hmmm...

A bejegyzés trackback címe:

https://camburpinton.blog.hu/api/trackback/id/tr292119044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csukati 2010.08.27. 18:00:25

nem kell hozzá magyarázat
süti beállítások módosítása