Kadhafi és Venezuela

2011.03.22. 22:20

2011. március 22.

Chávez Venezuela Kadhafi mellett van ebben a konfliktusban. Hétfőn kb 100 ember tüntetett a francia követség előtt, kicsit Venezuela sorsát látva a Líbiában folyó harcban. "Az USA katonailag segít be olyan államok vezetőinek a lecserélésébe, akik neki nem tetszenek, és ahol olaj van." - mondják.

Szerencsére Venezuelában ez (még?) nem aktuális, mert itt még azért a nép többsége az elnök oldalán áll, és nem ellene, mint Kadhafi esetében. Lehet, hogy ha Chávez már annyi ideje lesz a hatalomban mint Kadhafi, akkor már más lesz a helyzet. És még egy különbség: az USÁ-nak alapvetően nem volt baja Kadhafival, hiszen egy diktátor mindig jobban befolyásolható egy szegény országban, mint egy demokratikus káosz. Míg Chávezt biztos tényleg szívesen kiiktatnák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://camburpinton.blog.hu/api/trackback/id/tr162763551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása